Nyt on minun aikani laittaa ensimmäiset tomaatit, chilit, parsakaalit ja muutamat samettikukat itämään. Tarkoituksena on kokeilla lauttaidätystä. Tämä on ihan ensimmäinen kerta, kun tallaista kokeilen, joten lopputuloksesta en ole ollenkaan varma.

Laitoin palan styroksia lihalaatikkoon, jonka päällä on muovinpalanen ja sen päällä suodatinpussi. Numeroin suodatinpussiin jokaiselle siemenelle oman paikkansa ja tietenkin kirjasin mikä siemen oli milläkin numerolla. Osa tomaatin siemenistä oli kuivattu talouspaperin päällä ja ne olivat kuivuneet paperiin kiinni. Laitoin ne lautalle paperin kanssa.

Suodatinpussi imee nyt kasvualustan märäksi ja sitten odotellaan itämistä. Monet ovat kertonee, että itäminen on nopeaa ja vanhatkin siemenet itävät näin hyvin. Jännää.

Suurin pelkoni on valonpuute. Minulla ei ole kasvilamppua ja mielenkiintoista onkin, tuleeko ikkunasta tarpeeksi valoa. Tomaatin voi onneksi istuttaa myöhemmin syvemmälle, jos taimista tulee liian honteloita. Laitoin lauttani aamuauringon puolelle, jotta ne saisivat mahdollisimman paljon valoa. Etelän puoleisia ikkunoita minulla ei ole.

Kaikki siemeneni eivät ole vielä tulleet mutta aloitellaan näillä. Nyt odotellaan, kuinka minun käy näiden ensimmäisten kanssa.